Workshopleiders

Het effect van een tweelingverlies op relaties

Voertaal Engels

De ervaringen in de baarmoeder zijn levensbepalend. Het is bekend uit tweelingonderzoek dat levende tweelingen gedurende hun hele leven een speciale band hebben. De effecten zijn nog sterker als er in de baarmoeder één van een tweeling stierf. In relaties worden de ervaringen vanuit de baarmoeder vaak gespiegeld: bijv .: - Ik wil een zijn met de ander, in totale symbiotische fusie, al het andere is onbelangrijk, seksualiteit heeft weinig plaats, kinderen hebben geen plaats - nauw contact zorgt voor paniek, hoewel het verlangen naar nauw contact enorm is -begrijpen zonder woorden en één willen zijn met iemand, teleurstellingen is onvermijdelijk - paniekangst voor afscheiding, een relatie-einde voelt als sterven -  

In het eerste deel van de workshop laten we de dynamiek zien in relaties irt het tweelingverlies, In deel twee tonen we paden van genezing. We nodigen je uit deel te nemen met praktische ervaringen middels mooie oefeningen.

Alfred en Bettina Austermann zijn alom bekend als het gaat om werken met tweelingverlies. Samen begeleiden ze al meer dan 20 jaar alleengeboren tweelingen naar heling. Bettina is gestalt therapeut  NLP practisioner and begeleid familieopstellingen volgens methode Bert Hellinger. Alfred's achtergrond kun je vinden onder 'Sprekers'. Meer info over hun werk: www.ifosys.de

 

 

Ontmoet je tweelinghelft

Aranka Reeuwijk en Hannemiek van Helsdingen nemen je in deze workshop mee in de wereld van de familieopstellingen met als thema 'Ontmoet je tweelinghelft'. In anderhalf uur tijd gaan we kijken naar het verloren tweelingstuk. Hoe is het bijvoorbeeld om je tweelinghelft in de ogen te kijken? En wat levert het jou op?

Aranka (therapeut, coach en voorzitter stichting ATN) en Hannemiek  (arts bij Dimence jeugd GGZ) geven al jaren samen familieopstellingen specifiek op dit thema. Beiden zijn heel gedreven in het begeleiden van het helen van dit vroege trauma. Daarnaast herkennen ze als geen ander patronen en verstrikkingen als het gaat om een alleengeboren tweeling. Meer info over hun werk samen vind je op www.alleengeborentweelingen.nl

 

 
Verwerking van prenatale tweeling verlies afdrukken

Voertaal Engels

Deze workshop nodigt je uit om in actie te komen voor het oplossen van de traumatische herinneringen uit de baarmoeder die ons vormen als alleengeboren tweeling. Er zullen hulpmiddelen worden gepresenteerd om toegang te krijgen tot en inzicht te krijgen in de dynamiek tussen tweelingen in de baarmoeder. Het doel is oude patronen te doorbreken om zo vrij te komen in deze hands-on, praktische benadering van het verwerken van Pre Natale-afdrukken. Deelnemers krijgen de gelegenheid om hun eigen persoonlijke werk te doen, terwijl ze tools krijgen aangereikt voor thuis of in professionele therapeutische omgevingen.
Monica Hudson is een transformationele genezeres die is gespecialiseerd in het Womb Twin Survivor Syndrome (WTSS). Zij is als enige in de wereld opgeleid door Althea Hayton en is zelf een alleengeboren meerling. Ze werkt met allerlei alleengeboren- en levende tweelingen  of meerlingen over de hele wereld om prenatale sporen (imprints) op te lossen.
Meer over haar werk is te vinden op www.wombtwin.com of op www.twindividual.com 

 

 

Eerste hulp bij alleengeboren tweeling baby's

Je bent  8 weken zwanger en krijgt je eerste echo. Hieruit blijkt dat je in blijde verwachting bent van een tweeling. Een paar weken later blijkt één foetus niet meer te leven. Je voelt verwarring, want aan de ene kant ben je blij dat de andere foetus gezond is en goed groeit. Tegelijk voel je verdriet over de verloren foetus. En dan na een aantal maanden wordt jullie kindje geboren en zit je misschien nog vol vragen. Heeft het iets gemerkt van het verdwijnen van die ander, heeft het er verdriet om, hoe kan ik het beste reageren, waar heeft het behoefte aan..?

Tijdens deze workshop zal zij vanuit pre- en perinatale psychologie vertellen over wanneer en hoe twee- of meerlingverlies tijdens zwangerschap door het vruchtje, embryo of foetus wordt ervaren en welke signalen de baby na zijn geboorte mogelijk laat zien. Ook zal zij handvatten geven voor hoe je hier je kindje in kan begeleiden.

Sylvia Verduin begeleidt al vele jaren ouders met baby’s die iets overweldigendst meegemaakt hebben. Aan hele subtiele signalen kan zij waarnemen of je kindje dit wel of niet volledig verwerkt heeft. Sylvia Verduin, moeder van drie kinderen. Begeleidde als kraamverzorgster, zwangerschapsbegeleidster en babymassagedocent vele ouders en baby’s tijdens zwangerschap, geboorte en de eerste tijd na de geboorte. Heeft enkele jaren bij kinderartsen gewerkt. Werkt als babytherapeut en kinesioloog in haar eigen praktijk. Verder geeft ze lezingen rondom integrale hechting, pre- en perinatale psychologie. Meer info is te vinden op www.sylviaverduin.nl

 

 

Mijn lichamelijkheid in contact met mijn bestaansrecht 

m.b.v. de Schüssler Celzout Mineralen therapie

Een stapje dichter bij jezelf komen. Je lichaam letterlijk beter kunnen voelen; meer leven vanuit en met je lichaam, zonder je misschien ‘afgesplitst’ te voelen… Jouw lichaam is van jou en je hebt dan misschien wel 'samen' geleefd, kort of lang, in de veilige bedding van een baarmoeder, maar wel elk met een eigen lichaam en eigen geest. Hoe kan je je eigen lichaam meer innemen zodat je lichaam voor jou werkt en jou ondersteunt op je levensweg.

Voortaan vanuit jezelf vertrekken, handelen en leven. Processen in ons leven dienen gevoed te worden om daadwerkelijk de transformatie te kunnen maken. Werken en leven met de Schüssler Celzouten is een manier om de taal van je lichaam te verstaan en te ontwikkelen. Thema’s als eigen verantwoordelijkheid, je plek innemen, manifesteren, eigen kwaliteiten, groei, energienivo zijn allemaal onderwerpen die aan de orde komen in deze interactieve workshop.

Anoushka Ebbinge is natuurgeneeskundig- en celzout therapeut en neemt je in deze workshop mee in de wereld van de Celzouten: Mineralen die wij nodig hebben op onze levensweg. Juist in tijden van onveiligheid en weinig ‘belichaming’ heb je deze hard nodig om je sterk en geaard te voelen. www.praktijkdecirkelrond.nl

 

 

Leer spanning loslaten middels TRE®

Heb je lichamelijke of psychische klachten? Weet je wat de oorzaak is of juist niet? Wil je zelf controle krijgen over je lichaam? Kom tijdens het congres kennis maken met een  introductie workshop Tension Releasing Exercises (TRE®). 

Op een natuurlijke manier leer je tijdens deze workshop hoe je spanning kunt loslaten en zullen je lichamelijke en psychische klachten verminderen. Je hoeft de oorzaak van de spanning niet te weten en je hoeft ook niet terug naar een herbeleving. Je zenuwstelsel vindt de weg door je lichaam en laat alledaagse en diepgewortelde spanningen los. Spanningen die bijvoorbeeld terug gaan tot in de baarmoeder en zelfs tot voor de conceptie. Onbewust opgeslagen spanning als gevolg van het  verlies van je tweeling-broertje of -zusje. Deze ingrijpende gebeurtenis kan zich vast hebben gezet in je lichaam. Tijdens de workshop leer je hoe je lichaam omgaat met spanning en welke gevolgen dat kan hebben op je gezondheid. Gedurende een begeleide sessie ervaar je 'het trucje van je lichaam' en kom je tot een diepere ontspanning. Een nuchtere maar zeer effectieve manier om stress en
trauma's te verwerken!

Angelique Pollen is gezondheidscoach en heeft ruim 33 jaar in diverse functies gewerkt als verpleegkundige (intensive care, ambulance). Sinds vijf jaar is ze Lifecoach en specialist als het gaat om mensen leren diep gewortelde opgeslagen trauma's in hun lichaam los te laten. Sinds 2017 is ze gecertificeerd TRE® Provider. Lees meer op www.traumastressrelease.com

 

 

De helende kracht van de adem & The energy boost

(twee verschillende workshops)

Door middel van een eenvoudige en diepgaande ademhalingstechniek – Rebirthing, ofwel de Bewust Verbonden Ademhaling – ervaar je totale ontspanning, overgave en extase! Tijdens de eerste workshop zul je totaal versteld staan van de helende kracht van je adem! De Bewust Verbonden Ademhaling helpt je om blokkades los te laten. Hoe meer je de levensenergie tijdens de workshop kunt laten stromen, hoe dieper de (spirituele) heling die je ontvangt.

The Energy boost is een andere workshop.
De oorzaken van ziekte en vermoeidheid zijn velerlei, maar vrijwel altijd ligt er een tekort aan energie ten grondslag aan ziektebeelden of ongemakken. Daarom werken we in deze workshop met de drie elementen: aandacht, adem en beweging om ons energie niveau weer op peil te brengen. Een echte Energy Boost! We beginnen met het losschudden van het hele lichaam, gevolgd door een aantal eenvoudige en krachtige oefeningen uit de Qigong. Je zult hierna meer vitaliteit, ontspanning en gezondheid ervaren.

Arno Nistal ten Veen heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van persoonlijke groei, ademwerk, meditatie en yoga. Hij heeft daarin verschillende meesters, sjamanen en leraren ontmoet. Uit al die ervaringen heeft hij nu een prachtige ademworkshop samengesteld: ‘De helende kracht van de adem.’ Een krachtig transformatie proces! Meer informatie: www.ademenextase.nl

 

 

Maak contact met wat er speelt

Tijdens deze workshop van Karina Stelloo ga je via Encaustic Art tekeningen contact maken met dat wat zich in het moment afspeelt. Dat is voor iedereen natuurlijk anders maar de kracht van deze methode is dat het je snel nieuwe inzichten geeft over wat er nog meer is. Of misschien wel juist wat er ontbreekt en gezien mag worden.

Encaustic art is een eeuwenoude  schildertechniek waarbij je gaat schilderen met  gekleurde bijenwas die je met de hulp van een speciaal strijkijzer aanbrengt op papier. De kunst is om de controle los te laten en volledig intuïtief te schilderen, gewoon vanuit je gevoel.
Op deze manier ontstaan mooie afbeeldingen, die voor jezelf een betekenis of boodschap kunnen bevatten.

Karina Stelloo is coach/trainer, spiritueel begeleider, levenskunstenaar en bedenker van de opleiding Encaustic & Art Coach®.
Intuitief coachen met Encaustic & Art® geeft veel nieuwe inzichten. Art & Awareness heeft mijn absolute passie en laat mij de diepten van het leven ont-dekken. Ik creëer en inspireer vervolgens anderen om dat ook te doen.

Op www.close2nature.nl vind je online cursussen, opleidingen en persoonlijke coach trajecten.

Bettina Austermann.jpg
Alfred Ramoda Austermann.jpg
IMG_4418.JPG
Foto Monica Hudson.jpg
Sylvia Verduin.JPG
anoushka-ebbinge-van-rappard.jpg
Angelique Pollen.jpg
Arno Nistal ter Veen.jpg
Karina Stelloo.jpg