Sprekers

Aranka Reeuwijk 

Aranka Reeuwijk is coach, auteur en voorzitter van de stichting ATN en is sinds 2012 gespecialiseerd in het begeleiden van alleengeboren tweelingen. Aranka is oorspronkelijk opgeleid als (psychosomatisch) fysiotherapeut . Sinds een kleine 20 jaar werkt zij met hartcoherentie, is een biofeedback-therapeut en heeft door haar kennis en training als CSR-coach mensen begeleid met chronische stress en burn-out. Het verhaal achter iemands klacht heeft altijd haar fascinatie gehad en na een persoonlijke zoektocht van 44 jaar heeft ze eindelijk haar eigen verhaal ontdekt. Dit heeft ertoe geleid dat ze zich volledig is gaan richten op het fenomeen alleengeboren tweelingen. Helaas is dit fenomeen nog altijd te onbekend bij hulpverleners, terwijl een dergelijk vroeg trauma grote gevolgen kan hebben.

In 2014 kwam haar eerste boek (Ik wou dat ik twee hondjes was) over dit onderwerp uit. Tijdens het schrijven heeft ze nog contact kunnen hebben met Althea Hayton (Engelse psycholoog die veel onderzoek heeft gedaan naar dit onderwerp). Helaas is Althea niet langer in ons midden. Aranka voelt het als haar missie om Althea's werk voor een deel voort te zetten, zodat alleengeboren tweelingen de aandacht krijgen die ze verdienen.
 

Meer informatie over Aranka en haar werk: www.alleengeborentweelingen.nl
 

Monica Hudson

Monica Hudson is een transformationele genezeres die is gespecialiseerd in het Womb Twin Survivor Syndrome (WTSS). Zij is als enige in de wereld opgeleid door Althea Hayton en is zelf een alleengeboren meerling. Met een achtergrond in transformationele psychologie en kunsttherapie is ze in 2009 begonnen met het organiseren van workshops in New York met Althea Hayton en is de Amerikaanse vertegenwoordiger geworden voor Womb Twin (Engelse stichting). Ze lanceerde in 2011 een 11-stappen pad genaamd 'Twindividual', met indrukwekkende resultaten die de validiteit van WTSS bewijzen, evenals de effectiviteit van de technieken die zijn ontwikkeld om het te hanteren en op te lossen. Ze werkt met allerlei alleengeboren- en levende tweelingen  of meerlingen over de hele wereld om prenatale sporen (imprints) op te lossen.

Meer over Monica's werk is te vinden op www.wombtwin.com of op www.twindividual.com 

 

Alfred Ramoda Austermann 

Alfred Austermann is een therapeut en auteur (Drama in de moederschoot, The Lost Twin) en werkt sinds ongeveer 20 jaar met alleengeboren tweelingen. Hij is een psycholoog en opgeleid in psychodrama, bio-energetica en biodynamische psychologie. Creator of life-dance® body- en danstherapie en Aqua-Release®Health diepe en prenatale trauma problemen. Hij begeleidt systemische familietherapie en opstellingen volgens Bert Hellinger en Gunthard Weber, hij biedt training in traumatherapie aan volgens Fred Gallo en Peter Levine. Sinds 1985 is hij werkzaam op het gebied van psychotherapie en traumatherapie, gespecialiseerd in familie- en systemische constellaties en therapie van pre- en postnatale trauma's en werkt hij internationaal. Naast dit alles is hij de vader van twee meisjes.
 

Meer informatie: www.ifosys.de

 

Anna Verwaal

Anna Verwaal is een moeder-kind-verpleegkundige, UCLA-gecertificeerde lactatiewerktuigkundige, Conscious Conception & Birth Consultant, Primal Period & Childbirth Educator, Midwifery & Doula Instructor en Birth Photographer en woont en werkt in de VS sinds 1990. Na een lange carrière in klinische verloskunde en gespecialiseerde thuiszorg in Los Angeles, merkte ze dat ze liever individueel met gezinnen en baby's  wilde werken bij het voorkomen en genezen van geboortetrauma's en is ze haar eigen praktijk begonnen.

Op dit moment reist Anna de hele wereld rond voor lezingen en workshops over het cellulaire geheugen van de geboorte-ervaring, de fysiologische en hormonale blauwdruk van de bevalling en gehechtheid en de diepe psychologische, emotionele en spirituele aspecten van het geboorteproces. Ze gebruikt een combinatie van klinische kennis, de nieuwste ontwikkelingen in pre- en perinatale psychologie, haar eigen intuïtie en geboortefotografie en de ervaringen die ze de afgelopen 25 jaar heeft opgedaan als verpleegster, geboorteconsulent en doula in verschillende landen en culturen. In samenwerking met gynaecologen, verloskundigen en inheemse vroedvrouwen.
 

Meer informatie over Anna: www.fromwombtoworld.com

 

Hannah Cuppen 

Hannah Cuppen (1973) is een integraal therapeut, trainer en auteur. In haar eigen praktijk begeleidt ze mensen in diepgaande processen. Naast haar ervaringsdeskundigheid heeft ze zich ook professioneel gespecialiseerd in de dynamiek van verlatingsangst en bindingsangst. Dit resulteerde in 2014 in haar eerste boek Liefdesbang. Op basis van dit boek geeft ze trainingen over het overwinnen van verlatingsangst en bindingsangst. Haar boek is sindsdien in het Duits vertaald. In januari 2018 werd haar tweede boek Liefdesroep uitgebracht.
 

Meer informatie over haar achtergrond: www.hannahcuppen.nl

© 2018 Stichting ATN  -  Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc) die u op deze site (incl. alle onderliggende pagina’s) aantreft bij Stichting ATN of zijn gelicentieerd aan Stichting ATN. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Stichting ATN.